Always On Display Nedir

Always On Display Nedir

Artan mobil cihaz kullanımı, yeni teknolojileri de beraberinde getirmektedir. Mobil cihazların en dikkat çekici durumlarından bir tanesi de şarj süresidir. Günümüzde bu süreyi uzatmak için pek çok çalışma yapılmaktadır. Bu bağlamda cihaz üreticileri, bazı modellere entegre olarak "Always On Display" adında bir teknoloji eklemekte. Genel olarak Android tabanlı mobil cihazlarda bulunan bu özelliğin, yakın zamanda yeni çıkacak iPhone 14 ile ekleneceği de Apple tarafından duyurulmuş durumda.

Always On Display nedir?

Always On Display (Daima Aktif Ekran), adından da anlaşılacağı üzere herhangi bir aksiyona gerek kalmadan sürekli olarak aktif ekran anlamına gelmektedir. Bu teknoloji ile birlikte siyah ekran üzerinde saat ve bildirimler sürekli olarak takip edilebilir. Bu teknoloji dışarıdan daha fazla şarj tüketiyor gibi görünse de tam tersi söz konusudur. "AMOLED / OLED" ekranlara geçiş yapılması ile birlikte gelen bu teknoloji, şarj verimliliğini büyük oranda artırarak avantaj sağlamaktadır.

OLED ekran nedir?

OLED (Organic Light Emitting Diode) ekran teknolojisi, LED ekran teknolojisine göre daha parlak ve gerçekçi bir deneyim yaşatmaktadır. 

AMOLED ekran nedir?

AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diode) ekran teknolojisi ile ekran üzerindeki her pixelin kendine ait bir aydınlatması bulunmaktadır. Kullanılmayan pixel'ler de kapatılır.

Always On Display özelliği niçin kullanılmalıdır?

Always On Display teknolojisinin pil tüketimi kullanım miktarınıza ve telefon ekranınıza göre değişebilir. Sürekli olarak ekrana tıklayıp bildirimleri kontrol ediyorsanız bu durum kontrolsüz olarak pil tüketimi yaptığınız anlamına gelmektedir. Bu teknoloji sayesinde ekran sürekli açık kalacak dolayısıyla da pil verimliliği sağlanarak daha stabil ve az bir tüketim gerçekleştirilecektir. Tam tersi söz konusu ise Always On Display teknolojisini kullanmanız pek de faydalı olmayacaktır.

Always On Display teknolojisi nasıl aktifleştirilir?

Telefon modelinize göre değişiklik gösterecektir ancak genellikle Ayarlar -> Kilit Ekranı veya Ayarlar -> Ekran sekmesinde bulunmaktadır.

12/07/2022, 08:30
747
Benzer İçerikler
501 Hatası Nedir

Yazar: efekoca - 2 dakika

501 hatası, yapılmaya çalışılan işlemin gerçekleşemediğini bildirmek için gösterilen bir hata durum kodudur. 501 hata kodunun döndürülmesi, isteği yerine getirmek üzere kullanılan yöntemin işe yaramadığı veya sunucuda...

Daha Fazla
Ping Nedir ve Nasıl Düşürülür

Yazar: efekoca - 2 dakika 42 saniye

Gecikme değeri, diğer adıyla ping; bir sinyalin verici kaynaktan alıcı kaynağa gitmesine kadar geçen süreyi ifade eder. Bir başka bakış açısı ile bağlantı reaksiyonundaki süreç olarak tanımlanabilir. ...

Daha Fazla
Darboğaz Nedir

Yazar: efekoca - 2 dakika

Darboğaz, bilgisayar bileşenleri arasındaki uyumsuzluk veya yetersizlik nedeniyle tam performans sağlanamaması durumudur. Bilgisayarlarda darboğaz, genellikle işlemci ve ekran kartı arasında gerçekleşen; topl...

Daha Fazla
Ahbap