501 Hatası Nedir

501 hatası, yapılmaya çalışılan işlemin gerçekleşemediğini bildirmek için gösterilen bir hata durum kodudur. 501 hata kodunun döndürülmesi, isteği yerine getirmek üzere kullanılan yöntemin işe yaramadığı veya sunucuda bulunamadığı anlamına gelir.

501 hatası; "501 HTTP Hatası", "501 HTTP Error", "Not Implemented, 501", "Not Implemented" ve "The request cannot be carried out by the web server" şeklinde de karşınıza çıkabilir.
501 hatası ile kullandığınız cihaz, tarayıcı, işletim sistemi ve wi-fi ağı fark etmeksizin karşılaşabilmeniz olağan bir durumdur.

501 hatasının nedeni;
501 hataları sunucuda oluşan bazı sorunlardan dolayı görülür. Bu hatanın giderilmemesi sonucunda kullanıcılar, yapmak istedikleri işlemler esnasında bazı hatalarla karşılaşabilir. 

Sunucunun ise 501 hatasını vermesinin sık görülen birtakım nedenleri vardır;
Bu hatanın olası birden fazla nedeni vardır ancak genellikle sunucudan kaynaklanan bir problemdir ve ilgili web sunucusunun sahibi tarafından düzeltilmelidir.
I - Web sitesine aşırı yüklenme (çökme) sorunu: Bir web sitesinde ziyaretçiler çoğaldığı zaman, ilgili web sitesinde aşırı yüklenme oluşur ve site çöküp kullanıcıların 501 hatasıyla karşılaşmasına neden olabilir.
II - Web sitesi hataları: Bir web sunucusunda herhangi bir hata oluşmuş ancak bu hata çözüme kavuşturulamamışsa kullanıcılar, tarayıcılarından ilgili web sitesine girmeyi denediklerinde 501 hatası ile karşılaşabilir. 
III - Güncelleme hataları: Nadir görülüyor olsa bile bir web sitesinde yer alan bazı yazılımların güncellemeye ihtiyaç duyması hâlinde 501 hatası oluşabilir.
IV - Güvenlik problemleri: Bilgisayarınızda kötü amaçlı yazılım bulunması, tarayıcınızın web sunucusu ile iletişim kuramayacağı şekilde sistemin çalışmasını tetikleyebilir.

Eğer dördüncü maddedeki gibi bir durumla karşı karşıya değil iseniz 501 hatası düzeltilebilecek bir durum değildir. Sadece erişilecek web sunucusunun düzeltilmesi gerekir. 

Bu hatanın Google ve diğer tarayıcılardaki sıralamanızı etkilemesini ve değerli iş fırsatlarını kaybetmenizi önlemek için yukarıda bahsedilen olası problemleri kontrol edin ve gelecekte bu senaryonun tekrarlanmasını engelleyin.

24/06/2022, 22:36
1512
Benzer İçerikler
Ping Nedir ve Nasıl Düşürülür

Yazar: efekoca - 2 dakika 42 saniye

Gecikme değeri, diğer adıyla ping; bir sinyalin verici kaynaktan alıcı kaynağa gitmesine kadar geçen süreyi ifade eder. Bir başka bakış açısı ile bağlantı reaksiyonundaki süreç olarak tanımlanabilir. ...

Daha Fazla
Always On Display Nedir

Yazar: efekoca - 1 dakika 54 saniye

Artan mobil cihaz kullanımı, yeni teknolojileri de beraberinde getirmektedir. Mobil cihazların en dikkat çekici durumlarından bir tanesi de şarj süresidir. Günümüzde bu süreyi uzatmak için pek çok çalışma yapılmak...

Daha Fazla
Darboğaz Nedir

Yazar: efekoca - 2 dakika

Darboğaz, bilgisayar bileşenleri arasındaki uyumsuzluk veya yetersizlik nedeniyle tam performans sağlanamaması durumudur. Bilgisayarlarda darboğaz, genellikle işlemci ve ekran kartı arasında gerçekleşen; topl...

Daha Fazla