Telefon Ekranını Televizyona Yansıtma

Telefon Ekranını Televizyona Yansıtma

Günümüzde mobil cihaz kullanımlarının artışıyla anıları depolamak oldukça kolay bir hâle geldi. Buna rağmen televizyon ve bilgisayar gibi daha büyük ekranlı cihazlarda görüntü izlemek cazibeli gelmektedir. Bazı anılar tekrardan büyük ekrana sahip olan bir televizyon ile yâd edilmek istenebilir. Bu duruma ekran yansıtma denir ve gerçekleştirmenin birden fazla yolu vardır.

Ekran yansıtma nedir?

Ekran yansıtma teknolojisi pek çok cihazda yer alan bir işlevdir. Nispeten yeni cihazlarda bulunmaktadır. Bağlantı kurulduğunda video, resim, müzik, dosya gibi her türlü dosya telefon ekranından televizyon ekranına kayıpsız olarak yansıtılabilir. 

Ekran yansıtma için gereksinimler nedir?

Ekran yansıtma işlemi için kablosuz bağlantı ve bir smart (akıllı) TV yeterlidir. Smart TV'lerde ve yeni nesil mobil cihazlarda bu özellik entegre olarak gelmektedir.

Eski bir televizyon ve cihaz varsa ekran yansıtma nasıl yapılır?

Eski tip bir televizyon ve mobil cihaza sahipseniz ekran yansıtma işlemini kablo ile birlikte de yapabilirsiniz.

Kablosuz ekran yansıtma nasıl yapılır?

Bağlantı yapılacak televizyon ve telefonun aynı kablosuz ağ üzerinde bağlı olması gerekmektedir. Cihazdan cihaza değişiklik gösterse de Android cihazlarda genel olarak "Ayarlar" uygulamasında "Bağlantı & paylaşım, Smart View" gibi sekmelerde bulabilirsiniz. İlgili bölümü açtıktan sonra televizyonunuzu seçerek kablosuz olarak bağlantı yapabilirsiniz. Örnek olarak bir Xiaomi cihaz üzerinden bağlantı yapmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

I. Yukarıdan aşağıya kaydırarak kontrol merkezini açın.

II. Açılan sekmeden "Yansıt" seçeneğini seçin.

III. Gelen uyarıyı onaylayın.

IV. Çevredeki cihazlar bir süre tarandıktan sonra televizyonunuzu seçerek bağlantıyı tamamlayın.

Apple cihazlarda ise kablosuz bağlantı yapabilmeniz için Android cihazlara nazaran daha katı olan birkaç gereksinim bulunmaktadır. Bunlar Apple TV veya AirPlay 2 teknolojisine uyumlu bir televizyon ve iOS 13 üzeri bir iPhone modeline sahip olmaktır. Bu gereksinimleri karşılıyorsanız cihazları aynı kablosuz ağa bağladıktan sonra aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

I. Kontrol merkezini açın. (Yukarıdan aşağıya kaydırarak.) 

II. "Ekran Yansıtma" seçeneğine tıklayın.

III. Açılan listeden televizyonunuzu seçin ve bağlantıyı tamamlayın.

Kabloyla ekran yansıtma nasıl yapılır?

İnternet üzerinde Android cihazlar için "USB-C To HDMI", Apple cihazlar için ise "Apple Lightning To HDMI" ibaresi ile satılan bir dönüştürücü makul fiyatlardan temin edilerek bu işlem kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Bir ucu telefona diğer ucu ise televizyona bağlandıktan sonra televizyon üzerinden bağlantı portu seçilerek ekran yansıtma işlemi tamamlanabilir. Bu işlemi yapmanıza rağmen herhangi bir görüntü alamıyorsanız kablonuz bozuk veya telefonunuza uyumsuz olabilir.

13/07/2022, 08:10
901
Benzer içerik bulunamadı.
Ahbap