Google Arama İpuçları

Google, şüphesiz dünya üzerinde en sık kullanılan arama motorudur. Bu başarının arkasında en alakalı sonuçları, en hızlı şekilde bulabilme ve kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimi gibi özellikler yatmaktadır. Bazı arama ipuçları sayesinde daha spesifik aramalar yapmaya da olanak sağlar.

Google arama ipuçları nelerdir?

Not: Anahtar kelime kullanımından sonra boşluk bırakılmamalıdır. Aksi hâlde normal bir arama işlevi görecektir.

I. Belirli bir siteye ait sayfaları görüntüleme: Aranacak kelimeden sonra site anahtar sözcüğü eklenerek belirli bir adrese ait sayfalar görüntülenebilir. (Örnek: Google Arama İpuçları site:ucretsizaraclar.com)

II. Tam eşleşme: Aranacak metin çift tırnak içine alınarak tam eşleşme sorgulaması yapılabilir. (Örnek: "Ücretsiz Araçlar")

III. Hariç tutulacak kelimeler: İlgili aramada kelime veya kelimeleri hariç tutmak için başlarına "-" (kısa çizgi) eklenebilir. (Örnek: Kimya -organik)

IV. Fiyat araması: Aranacak üründen sonra $ ifadesinin yanına fiyat eklenerek arama yapılabilir. Para birimi ülkeye göre otomatik olarak ayarlanır. (Örnek: telefon $2000)

V. Sosyal medya araması: Bir sosyal medya platformu üzerinde arama yapmak için arama metninden sonra @ ifadesinin yanına platform adı belirtilebilir. (Örnek: ücretsiz araçlar @twitter)

VI. Birden fazla arama: Sorgu sayısı birden fazla ise ve aynı anda ilgili tüm sorgular görüntülenmek istenirse sorgular OR ifadesi ile birleştirilebilir. (Örnek: otel OR pansiyon)

VII. Resim boyutu: İlgili sorguya ait resimlerin sadece belirli bir boyuta sahip olanları görüntülenmek istenirse ilgili sorgunun yanında imagesize:genişlikxyükseklik olarak belirtilebilir. (Örnek: gökyüzü imagesize:1920x1080)

VIII. Hashtag araması: İlgili kelimenin önüne # (hashtag) eklenebilir. (Örnek: #bayram)

IX. Hesap makinesi: Bir matematik işlemi, direkt olarak yazılıp Google üzerinde aratılınca sonucuna ulaşılabilir. (Çarpma işareti * bölme işareti / toplama işareti + çıkarma işareti - ve üs alma ^ olarak.) (Örnek: 10 * 5 + 20 = 70 cevabını verecektir.)

X. Döviz kuru: Belirtilen döviz kuru, miktarı ile birlikte yazılıp aratılınca otomatik olarak kullanıcının para birimine çevirilir. (Örnek: 10 dolar)

XI. Hava durumu: Hava durumu sorgulanacak şehrin başına weather yazılarak sorgulama yapılabilir. (Örnek: weather:Ankara)

XII. Harita bilgisi: Herhangi bir konumun harita bilgisi öğrenilmek istenirse ilgili konumun yanına map ifadesi eklenebilir. (Anıtkabir map)

11/07/2022, 13:32
766
Benzer içerik bulunamadı.
Ahbap